EfectFit
Články od trénerov a fyzioterapeutov

Chudnutie - Ako začať?

Osobne začínam s klientmi diagnostikou mobility, stability a pohybu tela, počas ktorej zároveň vidím na akej úrovni sily je daný klient. Ak neviete ako na tom ste, vhodná je v tom prípade FMS diagnostika, prípadne je dobré vyhľadať trénera, ktorý zrealizuje iné testy. Podľa výsledku testovania sa následne volí najefektívnejšia cesta. Na výber sa núkajú rôzne typy tréningu - silový, aeróbny alebo intervalový tréning. Podľa výsledku diagnostiky sa vyberá ten najvhodnejší, resp. "šitý na mieru" pre daného klienta.

Na začiatok najčastejšie volíme silový tréning. Dôvod, prečo začíname práve týmto typom tréningu, nie je náhoda. Z praxe a nadobudnutých vedomostí je dôležité najskôr vybudovať základnú úroveň sily, aby ste mohli naplno ťažiť z ostatných tréningových metód.

Výhody silového tréningu sú:

  • vybudovanie základnej sily
  • pozitívna hormonálna odozva
  • nárast svalovej hmoty
  • spaľovanie tuku
  • formovanie, spevnenie postavy

Na to, aby ste mali vysokú hormonálnu odozvu na silový tréning (efektívne chudnúť a budovať svalovú hmotu), musíte zapájať čo najväčšie množstvo svalových vlákien a sústrediť sa na veľké svalové skupiny. Najlepšie je využívať viackĺbové, komplexné cvičenia ako sú drep, mŕtvy ťah , výpad, kľuk, zhyb, príťah, swing - vyššia hormonálna odozva ako pri izolovaných cvičeniach. Efekt silového tréningu je prvotne naberanie svalovej hmoty, čo má za následok zvýšenie bazálneho pokojového metabolizmu. Nárast svalovej hmoty = lepšie spaľovanie tuku, pričom svaly sú najlepší požierač tuku. Inými slovami "chudnem aj keď sedím na gauči ".

Viac info a prihlásenie sa na silový tréning nájdete tu.

Martin

O autorovi článku

Osobný tréner Martin pôsobí na pobočke Podunajské Biskupice.

Martin stavia tréningový proces na základe cieľov a individuálnych možností klienta. Medzi ciele, ktoré spolu napĺňajú, spadá napr. chudnutie, formovanie postavy, zlepšenie kondície a držania tela. Rovnako je vyhľadávaný aj klientmi, ktorých trápia bolesti chrbta, krčnej chrbtice alebo majú skoliózu, scheuermannovu chorobu a chcú športovať bez obmedzení.

Páčil sa vám článok?

Spoznajte nás osobne! Prečítajte si ďalšie »

Prvý
tréning

Vyplňte jednoduchý formulár
Prvý krok k vášmu cieľu len za 20 sekúnd

Prvý tréning s osobným trénerom je u nás zadarmo a bez záväzkov. Prihláste sa naň prostredníctvom formuláru, telefonicky na 0905 339 959 alebo emailom na info@efectfit.sk. Čas a termín úvodného tréningu zladíme tak, aby vyhovoval obom stranám. Tešíme sa na vás! Viac info o úvodnom tréningu nájdete tu »

Filip
Komunikovať s Vami bude

Filip

0905 339 959 info@efectfit.sk po - pia 9:00-17:00
Ema, 34 rokov
"Vôbec som netušila, čo ma čaká keď sa prihlásim do EfectFitu, ale musela som so sebou niečo začať robiť. Našťastie boli ku mne veľmi príjemní, ústretoví a ľahko sme si dohodli postup spolupráce."
(Nezáväzná prihláška)

Privátne fitko

Obmedzená kapacita cvičiacich.

Bez viazanosti či zmlúv

Platíte, len keď cvičíte.