EfectFit
Články od trénerov a fyzioterapeutov

Cvičenie, nadváha a imunita

Vedeli ste, že dve tretiny dospelej populácie na Slovensku trpia obezitou či nadváhou? A to sú oficiálne údaje ešte z roku 2012.

Asi je zbytočné vysvetľovať a písať o desiatkach chorobách, ktorých riziko vzniku je spojené práve s nadváhou. Tieto informácie sú už dlhodobo známe a počúvame o nich neustále z rôznych zdrojov. Cukrovka, vysoký tlak, znížená imunita, nádorové ochorenia a tak ďalej. Aby sme však boli špecifickejší a uviedli konkrétny príklad z jednej americkej štúdie, ktorej sa zúčastnilo vyše 40 000 žien - "Miernym dlhodobým znižovaním telesnej hmotnosti (približne 0,5 až 8,6 kg) sa dosiahlo napríklad zníženie celkového rizika nádorových ochorení o 35%."

A toto bol len jeden príklad a jeden benefit pravidelnej pohybovej aktivity. Skúsme preto porozmýšľať, ako by sme spoločne dokázali odbremeniť zdravotníctvo jedným jediným liekom - zdravým pohybom! Rovnako z toho môžeme profitovať aj my, a to veľkou úsporou financií, či času stráveného u lekárov.

Podľa viacerých výskumov, cvičenie a pravidelná pohybová aktivita predstavuje primárny nefarmakologický nástroj na prevenciu mnohých chorôb, ktoré sa spájajú s aktiváciou imunitného systému. Vo všeobecnosti pravidelná pohybová aktivita miernej intenzity zaťaženia zlepšuje funkciu imunitného systému, posilňuje antioxidačnú kapacitu, redukuje oxidačný stres, zvyšuje účinnosť tvorby energie – tým redukuje výskyt zápalových ochorení.

"Klišé" reči ako cvičenie zlepšuje a aktivuje imunitu, nie sú v skutočnosti až tak "klišé". Jednoduchý príklad z praxe je fakt, že fitness centrá neboli k dnešnému dňu ani raz vyhodnotené ako ohniská nákazy korona vírusom. Chodia tam predsa cvičiť zdraví ľudia s dobrým imunitným systémom 😊

Preto, pridajte sa k nim. Predpisujeme vám univerzálny recept na zdravie - POHYB!

Páčil sa vám článok?

Spoznajte nás osobne! Prečítajte si ďalšie »

Prvý
tréning

Vyplňte jednoduchý formulár
Prvý krok k vášmu cieľu len za 20 sekúnd

Prvý tréning s osobným trénerom je u nás zadarmo a bez záväzkov. Prihláste sa naň prostredníctvom formuláru, telefonicky na 0905 339 959 alebo emailom na info@efectfit.sk. Čas a termín úvodného tréningu zladíme tak, aby vyhovoval obom stranám. Tešíme sa na vás! Viac info o úvodnom tréningu nájdete tu »

Filip
Komunikovať s Vami bude

Filip

0905 339 959 info@efectfit.sk po - pia 9:00-17:00
Ema, 34 rokov
"Vôbec som netušila, čo ma čaká keď sa prihlásim do EfectFitu, ale musela som so sebou niečo začať robiť. Našťastie boli ku mne veľmi príjemní, ústretoví a ľahko sme si dohodli postup spolupráce."
(Nezáväzná prihláška)

Privátne fitko

Obmedzená kapacita cvičiacich.

Bez viazanosti či zmlúv

Platíte, len keď cvičíte.