EfectFit
Články od trénerov a fyzioterapeutov

Ako schudnúť a urobiť to rozumne?

Čo je v skutočnosti motivujúce?

Mnohí z vás potrebujú vidieť čísla, aby uverili, že chudnú. Máte stres postaviť sa na váhu a napriek tomu sa motivujete vysnívaným číslom na vašom „váhovom barometri šťastia“. Váha vám však nehovorí o tom, ako sa cítite. Motiváciou je dobrý pocit zo seba samého a z maličkostí, ktoré dokážem pre seba urobiť. Stačí, že si pripravíte jeden zdravý recept, zjete jablko, vypýtate si čerstvú zeleninu k svojmu obedovému menu, kúpite si kvalitný olej, zaradíte do stravy semienka . Akékoľvek malé gesto, ktoré urobíte pre seba, svoje telo a svoje zdravie, je zmena k lepšiemu. Ste na dobrej ceste a môžete byť na seba hrdý.

Prečo extrémy nefungujú?

Trvalá zmena životného štýlu začína zmenou myslenia. Nezačína nízkokalorickou diétou alebo intenzívnym tréningovým programom, kedy na konci dňa padáte zničení do postele. Vaše „Ja“ tvrdo presviedčate o tom, že toto je zdravý životných štýl, ktorý milujete resp. musíte sa naučiť ho milovať, aby boli tie čísla na váhe, ktoré potrebujete. Telo vám to aj tak neuverí a takýto prístup len prehĺbi frustráciu zo seba samého, lebo si myslíte že schudnúť a byť zdravý je makačka, ktorú vy nezvládate. Uvedomte si, aký pozitívny je pre vaše telo pobyt na čerstvom vzduchu a buďte hrdý na to, že ste sa prešli. Ponaťahujte sa doma, hoci len 20 minút a uvedomte si, ako sa vám uvoľnil chrbát a zrazu je vám lepšie. Choďte si zacvičiť 1x do týždňa s trénerom a pozorujte, ako sa zlepšujete... Extrémne riešenia sú stresujúce a telo vám prirodzene nedovolí zotrvať v tom. Preto sa vrátite opäť do vašej „komfortnej zóny“, na ktorú ste boli zvyknutý. Naučte postupne vaše telo žiť zdravšie a o pár mesiacov zistíte, že vaša „komfortná zóna“ zrazu vyzerá úplne inak.

Ako to robiť rozumne?

Musíte si uvedomiť, čo je v skutočnosti dôležité čo potrebujem riešiť a čím sa nemám zahlcovať. Netreba stravu a šport preceňovať a pripisovať im priam zázračné vlastnosti, ale naopak ani bagatelizovať a podceňovať ich nenahraditeľnosť. Podstatná je miera, výber užitočných a filtrovanie fanatizujúcich informácií. V dnešnej dobe plnej informačného smogu a poradcov, ktorí sú motivovaní predajom rôznych výživových doplnkov sa bežnému človeku ťažko rozhoduje, čo je správne a racionálne. Vyhľadanie odbornej pomoci je veľmi dobrý nápad a je znakom, že to so sebou myslíte vážne. V žiadnom prípade to nie je hanba a môže vám to veľmi zjednodušiť cestu za vašim cieľom. Už len tým, že nebudete zahltený nepodstatnými informáciami a radami pseudoodborníkov z vášho okolia.

Neváhajte nás preto kontaktovať alebo si prezrieť naše služby. Rovnako, radi vás naučíme základy o výžive na víkendovom workshope venujúcom sa výžive a moderným trendom.

Páčil sa vám článok?

Spoznajte nás osobne! Prečítajte si ďalšie »

Prvý
tréning

Vyplňte jednoduchý formulár
Prvý krok k vášmu cieľu len za 20 sekúnd

Prvý tréning s osobným trénerom je u nás zadarmo a bez záväzkov. Prihláste sa naň prostredníctvom formuláru, telefonicky na 0905 339 959 alebo emailom na info@efectfit.sk. Čas a termín úvodného tréningu zladíme tak, aby vyhovoval obom stranám. Tešíme sa na vás! Viac info o úvodnom tréningu nájdete tu »

Filip
Komunikovať s Vami bude

Filip

0905 339 959 info@efectfit.sk po - pia 9:00-17:00
Veronika, 29 rokov
"Dlhšie som uvažovala, či vyplním formulár a čo sa stane potom. Asi o tri hodinky mi však zavolala veľmi príjemná slečna, všetko vysvetlila a už dva roky cvičím v EfectFite."
(Nezáväzná prihláška)

Privátne fitko

Obmedzená kapacita cvičiacich.

Bez viazanosti či zmlúv

Platíte, len keď cvičíte.